NyhetsbrevPriser och leverans
CEWE FOTOBOK - Mitt liv
Kundservice
Måndag - fredag: 9:00 - 22:00**
Söndag: 14:00 - 22:00**
Telefon: (0)852-503882

Kundservice
Måndag - fredag: 9:00 - 22:00**
Söndag: 14:00 - 22:00**
Telefon: (0)852-503882

I Danmark samarbetar CEWE med naturfotografen Carsten Krog Pedersen

Carsten deltog med flera bilder i föreningen Naturfotografer i Danmarks årstävling
Carsten deltog med flera bilder i föreningen Naturfotografer i Danmarks årstävling
CEWE har inlett ett samarbete med Carsten Krog Pedersen. År 2017 blev en av hans bilder utsedd till årets bästa danska naturfoto. Utöver att vara en duktig fotograf är Carsten eldsjälen bakom Fotofestival, som är Danmarks största naturfotografiska händelse, och dessutom skriver han för fotomalia.dk.

Årets bästa danska naturfoto
Nytt är inte alltid detsamma som bra. Det har Carsten Krog Pedersen bevisat med sin vackra makrobild av soldaggen som han tog med en begagnad Olympuskamera och ett objektiv från 60-talet. Den fina makrobilden med de röda och gyllene nyanserna blev år 2017 utsedd till årets danska naturfoto av föreningen Naturfotografer i Danmark.

Naturfotografer i Danmark utser varje år årets bästa bilder och årets naturfotograf. Carsten Krog Pedersen vann inte enbart titeln för årets bästa naturfoto, han blev även utsedd som den nästbästa naturfotografen i Danmark. Hans vackra bild av soldaggen vann också första platsen i kategorin ”Växter”, medan två av hans bilder vann första och andra platsen i kategorin ”Insekter”. Naturen har alltid spelat en stor roll i Carstens liv. När han inte är ute i naturen – gärna med kameran om halsen – arbetar han med att förmedla allt det fina i naturen. Den stora fascinationen och respekten för den danska naturen lyser igenom på Carstens bilder. ”Det är ute i naturen man sänker farten i en tid då allting går så snabbt. Här finner jag frid och ro och får tid till eftertanke,” berättar Carsten. Carstens mål är att öppna andras ögon för allt det fina som man kan hitta i naturen och på det sättet göra folk medvetna om att vi ska vara rädda om vår natur. Han hoppas han kan göra skillnad för en natur som pressas från många håll.
Årets bästa danska naturfoto
Årets bästa danska naturfoto
Årets bästa danska naturfoto
Carsten deltog med flera bilder i föreningen Naturfotografer i Danmarks årstävling. De naturbilderna har han bland annat använt för att sätta ihop en vandrarutställning. Bilderna som är tryckta på alu-platta är sponsrade av CEWE i Danmark. Utställningen är en blandning av färg- och svartvitabilder av naturen i Danmark.

Du kan uppleva vandrarutställningen här:
  • 28 mars – 1 april: Karby Skole på Mors, Danmark
  • 4 – 27 maj: FOTODAGE VIBORG, Danmark
  • Hela juli: Kirsten Kjærs Museum i Frøstrup, Danmark
  • 28 – 30 september: Fotofestival i Thisted, Danmark
Resten av året kommer utställningen att vara i Carstens eget galleri på Søndergade 22 i Frøstrup, Danmark.


Föreningen Naturfotografer i Danmarks medlemmar kan skicka in tre bilder var i de 12 olika kategorierna som täcker alla aspekter i den danska naturen – från däggdjur och fåglar till landskap, samt samspelet mellan natur och människa. När alla bilder är inskickade bestämmer medlemmarna med hjälp av en omröstning vilka bilder som ska kämpa om vinnartiteln. En extern domare väljer härefter tre vinnarbilder i varje kategori. Domaren väljer vinnarbilden bland de 12 kategorivinnarna. I 2017 var huvuddomaren zoolog och fotograf Mogens Trolle från Statens Naturhistoriska Museum.
Carsten Krog Pedersen
Carsten Krog Pedersen

Om Carsten Krog Pedersen

Carsten Krog Pedersen bor i Thy där den storslagna naturen skapar de perfekta ramarna för en passionerad naturfotograf. Carsten har en minimalistisk och konstnärlig tillgång till fotografering. Han kombinerar gärna gammal utrustning med ny och samlar på gamla objektiv, som är en central del av hans fotografiska process. ”Det är många som tar superfina bilder med ny, modern och dyr fotoutrustning, så det finns ingen anledning att jag också ska göra det,” berättar han. De rustika objektiven ger honom inspiration på hur han kan gå kreativt och konstnärligt till sina nästa fotografier. Han har en minimalistisk tillgång till fotografiet. Fokus är på bildskapandet med naturligt ljus, framför utrustningen. De abstrakta och konstnärliga naturbilderna bär prägel av hans kreativa och gränssökande tillgång till fotografering. Alla Carstens vinnarbilder från Föreningen Naturfotografer i Danmarks årstävling har fotats med gammal fotoutrustning.

Utöver att vara fotograf kan Carsten även skriva författare och egenföretagare på sitt CV. Han har stor erfarenhet med att undervisa på fotoworkshops och han skriver för Fotomalia som är en blogg om foto. På Fotomalia skriver han bland annat sin egen tillgång till fotografering, ger inspiration på hur man tar naturfoton och testar olika fotoprodukter. Carsten har bland annat testat en CEWE VÄGGBILD med Galleritryck. Han var mycket imponerad över den höga tryckkvaliteten. Carsten är grundläggare för Danmarks största naturfotografiska fotofestival och tillsammans med Jon Detlefsen står han även bakom SAGAevent som arrangerar alla slags event som har med foto att göra. Det är allt från festivaler och föredrag till fotoworkshops för tränade och professionella fotografer. I samarbete med Henrik Haaning Nielsen har han även gett ut boken Vingesus – Vejlerne i glimt, som består av vackra bilder med tillhörande text.
Fotofestival

Fotofestival

Fotofestivalen, som Carsten har grundlagt, firade sitt 10-årsjubileum år 2017. Fotofestivalen har vuxit och blivit den största naturfotografiska festival i Danmark, samtidigt som den håller fast vid att man inte får gå på kompromiss med det som är trevligt och nära. Det som är viktigt på festivalen är naturen: ”Vi tror att den visuella tillgången till naturförmedlingen tillsammans med spännande och viktiga berättelser om natur och vilda djur ökar intresset, medvetandet och omsorgen för naturen,” skriver de som arrangerar eventet på deras hemsida.

Festivalen är ett event som vänder tillbaka varje år med föredrag, utställningar, workshops och tävlingar. Alla, oavsett nivå och ambitioner, kan delta och bli inspirerade. Deltagarna får en enastående möjlighet att inte bara se utställningar och föredrag, men även att möta några av Danmarks och Europas bästa naturfotografer.

I år 2017 hittade Fotofestivalen sin plats i AQUA Akvarium & Djurpark i Silkeborg. Deltagarna på festivalen möttes av vårt CEWE FOTOBOK-team som stod redo att berätta och vägleda dem i vårt breda sortiment av fotoprodukter. CEWE sponsorerade även en inomhus- och utomhusutställning i samband med festivalen.

CEWE sponsrar även Fotofestivalen 2018, som kommer att vara den 28 – 30 september i KulturRummet och Thisted Gamle Rådhus i Danmark.

Vi är alltid intresserade av att samarbeta med duktiga fotografer. Är det du? Skicka ett mail till vår kundservice på support@cewefotobok.se