NyhetsbrevPriser och leverans
CEWE FOTOBOK - Mitt liv
Kundservice
Måndag - fredag: 9:00 - 22:00**
Söndag: 14:00 - 22:00**
Telefon: (0)852-503882

Kundservice
Måndag - fredag: 9:00 - 22:00**
Söndag: 14:00 - 22:00**
Telefon: (0)852-503882

CEWE Sverige

Søren Frichs Vej

50 år med bilder

I över ett halvt århundrade har CEWE Sverige hjälpt till med att föreviga de bästa ögonblicken på bilder, och samtidigt har vi under många år varit en av Nordens största fotoservice. Vår framgång bottnar inte bara i vårt fokus på hög kvalitet och kundnöjdhet, men också i vår förmåga att anpassa oss till en värld som är i konstant förändring.

CEWE Sverige startade som ett familjeföretag. S-Foto, som vi hette då, grundades i Skødstrup i Danmark 1967 av Orla Stegger. På den tiden var fotobranschen i rasande utveckling, och från 60-talet kunde kunderna för första gången beställa färgbilder. 1976 köpte sonen Peter Stegger S-Foto av sina föräldrar och fortsatte familjeföretaget.

S-Foto kämpade i början med att hitta sitt fotfäste bland de många andra duktiga fotoverksamheterna. Därför tittade Peter Stegger efter nya marknader och nya sätt att visa danskarna att fotografering och bildframkallning är för alla och ska därför vara lättillgängligt. Han började därför att samarbeta med bl.a. stormarknaderna. Kunderna kunde här lämna in deras film, som blev hämtad av S-foto, framkallad i produktionen i Skødstrup och därefter körd tillbaka till butiken. Enkelt, lätt och bekvämt för kunderna.

Peter Stegger sålde S-Foto 1993 till CEWE, som då hette CeWe Color. Nu blev S-Foto en del av en verksamhet som hade stort fokus på innovation, vilket var del i att framtidssäkra S-Foto. På 90-talet upplevde fotobranschen mycket stora förändringar, eftersom man började gå från analoga bilder till digitala bilder, men CEWE var snabba på att anpassa sig till dessa ändringar. Redan 1991 kunde man hos CEWE få sina analoga bilder lagt över på en foto-CD-rom, och 1997 kunde kunderna för första gången beställa deras bilder digitalt över Internet. Det var även under det året som CEWE satte upp världens första fotostation i en fotohandel i Oldenburg.

På 90-talet utvidgade CEWE Sverige sig till att även inkludera Norge och Sverige, som styrdes från huvudkontoret i Danmark. Inom de senare åren har även Finland och Island kommit till. 2005 blev CEWEs populära CEWE FOTOBOK lanserad. Fotoböcker var fortfarande en mycket ny produkt på den tiden, och en av de stora uppgifterna för CEWE Scandinavia var att introducera fotoböcker till den nordiska marknaden. Det är ganska passande att den 50 miljonte CEWE FOTOBOKEN också blev såld 2017 på CEWE Sverige 50-årsjubileum.
Skødstrup
Under det senaste årtiondet har det igen skett ett jättehopp inom fotobranschen: det har blivit vanligt att inte bara ta bilder med digitalkamera och spegelreflexkameror, men speciellt också med smartphones som med tiden har blivit kapabla till att ta bilder av hög kvalitet. Smartphonerna har dock inte utkonkurrerat fotofinishing – tvärtemot utgör bilder tagna med smartphone över 40 % av bilderna använda till en CEWE FOTOBOK. Det är nu även möjligt att via sin smartphone framkalla expressfoton direkt vid våra CEWE FOTOSTATIONER. CEWEs nyaste innovation till smartphones är CEWE FOTOBOK Pure, där du via CEWE FOTOBOK Pure-appen kan göra en liten CEWE FOTOBOK på 22 sidor snabbt och enkelt på din smartphone.

2006 flyttade CEWE Danmarks produktion från Skødstrup till Tyskland, och därefter har det danska kontorets roll primärt varit försäljning och marknadsföring. 2016 flyttade CEWE Scandinavia efter 49 år från den gamla gården i Skødstrup till nya lokaler i Danmarks näst största stad, Aarhus.

Kontakt
Vår kundservice står redo att hjälpa dig alla vardagar och söndagar.
Se öppningstider här.

CEWE Sverige
Søren Frichs Vej 38 K
8230 Åbyhøj
Danmark
CEWE Tyskland

CEWE

Vi är Europas ledande leverantör av fotoservice, som utöver vår garanti för högsta kvalitet, står för innovation och glädjen vid foton.

CEWE är representerade med 12 högteknologiska produktionsfaciliteter och ca. 3.500 medarbetare fördelat på 24 europeiska länder, vilket gör oss till Europas marknadsledare inom fotofinishing. 2016 levererade vi runt 2,2 miljarder foton och över 6,2 miljoner CEWE FOTOBÖCKER samt fotopresenter till ca. 25.000 återförsäljare i Europa. CEWE är ”First Mover” inom utveckling och introduktion av nya digitala teknologier och produkter i fotobranschen.

CEWE grundades av Heinz Neumüller 1961 i Oldenburg, Tyskland. Neumüller började vid en ålder på 28 år att arbeta hos sin svärfar Carl Wöltje i hand fotoateljé och -handel i Oldenburg och var med till att göra Wöltje framgångsrik. När Heinz Neumüller på den tiden grundade CEWE som en del av Wöltje, använde han sin svärfars initialer till att döpa företaget: C(E)W(E). Wöltje firade sitt 100-årsjubileum 2012 och är fortfarande en viktig del av CEWE-koncernen. Läs mer om CEWE här.

CEWE tager ansvar

Hos CEWE tar vi ansvar för samhället och miljön. Vi prioriterar att handla ansvarsfullt. Vi producerar därför alla CEWEs varumärken klimatneutralt – det är dokumenterat. Som stor, internationellt handlande aktör ligger det oss varmt om hjärtat att stötta vår omvärld och medarbetare så gott vi kan. Engagemanget i samhället omkring oss är djupt förankrat i vår företagskultur över nationsgränserna.
CEWE och CEWE FOTOBOK

CEWE och CEWE FOTOBOK

Vårt mål är att se till att du kan njuta av din CEWE FOTOBOK hela livet. Vi har producerat över 50 miljoner versioner av CEWE FOTOBOK till våra kunder i hela Europa sedan CEWE FOTOBOK blev lanserad 2005.

Vi stället höga krav på alla våra fotoprodukter, eftersom alla ska vara av absolut bästa kvalitet. Det har medfört att vår gratis design- och beställningsprogramvara flera gånger har korats som bäst i test. 2017 korade DigitalFoto även CEWE FOTOBOK som bäst i test när det kommer till bildkvaliteten. CEWE FOTOBOK och programvaran är under konstant utveckling, så du kan få precis den fotoboken du drömmer om. I dag kan du därför välja mellan talrika format och sex olika papperstyper.

Det är också viktigt för oss att vi inte belastar miljön. Därför är CEWE FOTOBOK FSC®-certifierad, vilket är din garanti för att din CEWE FOTOBOK blir producerad klimatneutralt.

Sedan CEWE FOTOBOK kom till världen 2005 har vi utvecklat vårt produktsortiment med många fler fotoprodukter. Senast introducerade vi 2017 den innovativa CEWE FOTOBOK Pure, där du via din CEWE FOTOBOK Pure-app snabbt och enkelt kan göra en vacker fotobok på 22 sidor på din smartphone. Våra tre andra märkesvaror CEWE VÄGGBILDER, CEWE KALENDER och CEWE CARDS har alla samma höga kvalitet som CEWE FOTOBOK. Det är kvalitet som vi kan stå bakom. Därför ger vi dig 100 % nöjdgaranti eller pengarna tillbaka på alla våra märkesvaror.