NyhetsbrevPriser och leverans
CEWE FOTOBOK - Mitt liv
Kundservice
Måndag - fredag: 9:00 - 20:00**
Söndag: 14:00 - 20:00**
Telefon: (0)852-503882

Kundservice
Måndag - fredag: 9:00 - 20:00**
Söndag: 14:00 - 20:00**
Telefon: (0)852-503882
SOS Barnbyar

SOS Barnbyar

Särskilt familjer och barn i nödsituationer är mittpunkten för våra sociala projekt. SOS-barnbyarna hjälper nödställda barn i hela världen: Föräldralösa barn och barn från splittrade familjer får ett kärleksfullt hem och ett liv med en framtid.

Vi tar sedan 2013 del i SOS-barnbyarnas projekt och stöttar nödhjälpsprojekt som till exempel insatsen efter det förödande jordskalvet i Nepal.

Hittills har CEWE totalt bidragit med över en halv miljon euro. 2014 expanderade CEWE samarbetet och började arbeta tillsammans med flera företag från flera brancher. I dag har elva av CEWEs avdelningar ett samarbete med en SOS-barnby. Avdelningen i Oldenburg koncentrerar sig på Västafrika och genomför olika sorters projekt i barnbyn Kumasi. Sedan juni 2015 erbjuder de även stöd till SOS-barnbyn i Worpswede. Hos CEWE Scandinavia stöttar vi SOS-barnbyn i Bergen, som är den enda av sitt slag i Norden.
CEWE Photo Award stöttar SOS Barnbyar

CEWE Photo Award stöttar SOS Barnbyar

CEWEs stora internationella fototävling CEWE Photo Award stöttar SOs Barnbyar i hela världen: För varje inskickad bild ger CEWE c:a 1 kr. (0,10 euro) till SOS Barnbyar.

Wilfried Vyslozil, CEO i SOS Barnbyar, ser fram emot samarbetet med CEWE Photo Award: ”Det är en fantastisk idé. Vår värld är underbar. Med donationen från CEWE för de inskickade bilderna kommer fler barn att kunna uppleva vår underbara värld." CEO hos CEWE, Christian Friege, tillägger: "För många barn och familjer ger SOS Barnbyar pålitlig hjälp som kommer direkt fram till de berörda. Med donationen från CEWE Photo Award önskar vi att bidra till att all skönhet vid vår värld inte går förlorad och därmed föra vidare tävlingsmottot ”Our world is beautiful”.

Under 2017 skickade över 22.000 deltagere in fler än 183.000 foton till CEWE Photo Award.

Projekt

SOS Børnebyer

SOS-barnbyn i Bergen

CEWE har stöttat SOS-barnbyn i Bergen sedan 2014, som är den enda SOS-barnbyn i Norden. Barnbyn, som grundades 2008, har åtta fosterfamiljer för barn som inte längre kan bo med deras egna familjer. Barnbyn är uppbyggd så att barnen kan växa upp med deras egna syskon. Fokus är på barnet och dess trygghet. Skulle det därför hända att fosterföräldrarna inte längre kan ta hand om dem, så fortsätter barnet att bo i samma hus, och nya fosterföräldrar flyttar in. Fasta familjeassistenter avlastar fosterföräldrarna efter behov, så att barnen kan stanna i den omgivning de är vana vid. Fosterföräldrarna i SOS-barnbyn går igenom en noggrann rekryteringsprocess innan de blir godkända. De lärs upp i att vara fosterföräldrar och får konstant stöd och vägledning. Läs mer om SOS-barnbyn här.
CEWEs nödhjälpsprojekt

CEWEs nödhjälpsprojekt

SOS-nödhjälp är till för att snabbt och på plats kunna hjälpa barn i krisområden och efter naturkatastrofer. Nödhjälpsaktionerna baseras alltid från SOS-organisationerna i gällande land. Detta möjliggör en snabb, effektiv och varaktig hjälp. Som till exempel efter det omfattande jordskalvet i Nepal, som medförde lidande och förstörelse i Himalayaregionen och kostade tusentals av människor livet. Med ett bidrag på över 25.000 euro (ca. 190.000 kr) hjälpte CEWE nödhjälpsarbetarna i landet, så SOS-barnbyarna i Nepal hade tillgång till hjälp på plats – säkert, snabbt och obyråkratiskt. Efter tyfonen i Haiyan på Filipinerna i november 2013 gav CEWE en ”snabb hjälp” på 40.000 euro (ca. 300.000 kr). På så vis kunde befolkningen bli försedd med mat, och barn som hade förlorat sina föräldrar kunde få husly. CEWE hjälpte under 2014 även SOS-barnbyarna i Västafrika i kampen mot följderna av ebolaviruset med ett bidrag på 50.000 euro (ca. 370.000 kr). Därmed fick barnen på plats vaccinationer och andra mediciner, medan hjälparna mottog skyddskläder.

 

SOS-barnbyn Schwarzwald

SOS-barnbyn Schwarzwald

CEWE har samarbetat med SOS-barnbyn Schwarzwald sedan 2013. Här har över 400 tidigare flyktingar genom de senaste fyra årtiondena skapat sig ett nytt liv med hjälp från barnbyn. CEWEs avdelning i Eschbach har stöttat barnbyns ”djurpedagogik”, så deras två nya ponnyer kan stanna i barnbyn. CEWE Eschbach har dessutom särskilt fokus på att stötta kreativiteten i SOS-barnbyn. Med kreativitet kan mentala sår mildras och kunskaper (åter)upptäckas. CEWE Eschbach har tillsammans med SOS-barnbyn t.ex. sponsrat en graffitiutställning. Konstverken stor en grupp ungdomar från SOS-barnbyn för, som även hade arrangerat en färgglad cykeltur runt till graffitimålningarna. De enskilda motiven blev fotograferade, och CEWE sponsrade framkallningarna. CEWE Eschbach ger bort upp till 100 exemplar av CEWE FOTOBOK om året till familjer i SOS-barnbyn Schwarzwald. Barnen designar en CEWE FOTOBOK som årsbok med deras föräldrar i barnbyn, med deras upplevelser från utflykter, arrangemang och fester.
CEWE med första platsen i SOS Children’s Village Cup

CEWE med första platsen i SOS Children’s Village Cup

CEWE Stiftung & Co. KgaA har mottagit det framstående internationella priset ”SOS Children’s Village Cup” av SOS-barnbyarna för ett utmärkt socialt engagemang. Det är bara utvalda företag som får detta speciella pris, som är ett ovanligt konstverk i trä gjort av konstnären Joseph Würmer från Nürnberg i Tyskland. Styrelseordföranden för SOS-barnbyar Wilfried Vyslozil berättade om anledningen till att ge CEWE priset: ”Det ska särskilt framhävas att CEWE har gett deras bidrag liv, de har tagit aktiv del i arbetet, och de har skapar personliga kontakter mellan verksamhetens ledning, medarbetare och SOS-projekten. Här tas Corporate Social Responsibility på allvar”.
CEWE stöttar integrationsprojekt för ensamkommande flyktingbarn

CEWE stöttar integrationsprojekt för ensamkommande flyktingbarn

De kommer från krigsområden, flyr från krig, våld och förföljelse: fler och fler barn och unga flyr till Tyskland utan deras föräldrar. Efter att ha upplevt förfärliga saker i deras hemland söker de här skydd, säkerhet och en chans för en bättre framtid. CEWE erbjuder stöd till dem och har givit 50.000 euro (ca. 400.000 kr) till SOS-barnbyarnas mottagnings- och integrationsprojekt. Pengarna går bland annat till språkkurser och hjälp till utbildning, hjälp i livet och till att lära känna den nya kulturen. Det är hittills CEWEs andra integrationsprojekt. I SOS-barnbyn Ammersee-Lech, som är projektpartner med CEWEs avdelning i Germering, blir minderåriga flyktingar passade i olika gruppboenden.
SOS-barnbyn Ammersee

SOS-barnbyn Ammersee

CEWE är partner med SOS-barnbyn i Dieβen vid Ammersee, Tyskland. CEWE stöttar barnbyn med regelbundna donationer. Exempelvis kunder barnen 2014 glädja sig över 200 böcker med en tillbakablick på deras upplevelser under 2013. Dessutom investerades det i en förbättring av byggnadernas strömförsörjning samt i ett integrationsprojekt för att främja integrationen av minderåriga flyktingbarn, som blir passade i olika gruppboenden. Föreningen SOS-barnbyn Ammersee-Lech erbjuder hjälp i kommunen Landsberg till SOS-rådgivningscentret för barn, unga och vuxna. De hjälper även med SOS-hjälporganet för unga, med stöd till de socialpedagogiska hjälpfamiljerna i Landsberg och Neuaubing, med det terapeutisk-pedagogiska gruppboendet för familjer i Hofstetten-Hagenheim och med SOS-barnbyarna i Dieβen och Kita.
CEWE-medarbetare reser till Ghana

CEWE-medarbetare reser till Ghana

Avdelningen i Oldenburg stöttar barnbyn och den tillhörande skolan i västafrikanska Kumasi, Ghana. Fyra medarbetare från CEWE reste till Ghana för att få ett intryck av stället och genomföra olika fotoprojekt. Först fotograferade medarbetarna från CEWE de tolv familjerna som lever i barnbyn. Därefter delade de ut engångskameror till alla. Barnen från Kumasi skildrade deras vardag i landsbyn under de följande två dagarna med deras nya engångskameror. Bilderna skulle inte bara dokumentera livet i barnbyn, men också ge medarbetarna i Oldenburg ett autentiskt intryck av det sociala engagemanget i Afrika. Alla familjer i Kumasi fick också deras egen personliga CEWE FOTOBOK. Medarbetarna från CEWE genomförde tillsammans med SOS-medarbetarna även en fotokurs för att förbättra familjernas fotokompetenser.
SOS-barnbyn Worpswede

SOS-barnbyn Worpswede

Worpswede är den tolfte SOS-barnbyn som CEWE har startat ett samarbete med. CEWE stöttar pilotprojektet ”Doing Family” med 20.000 euro (ca. 150.000 kr). Doing Family är ett individuellt uppfostringsprogram, där upp till åtta barn växer upp i en familj. Utöver det finansiella stödet får barnen även ett överraskningspaket med talrika böcker och spel för alla åldrar. SOS-barnbyn Worpswede har sedan 1965 erbjudit familjer till barn som inte kan växa upp hos deras föräldrar. Just nu bor det 67 barn och unga i SOS-barnbyfamiljer och socialpedagogiska gruppboenden. För att uppfylla behoven har erbjudandet under de senaste årtiondena blivit utökat med daginstitutioner, ett ungdomsgruppboende, bostäder med ledsagare, dagsgrupper, ett DOD-rådgivningscenter samt andra erbjudanden.
SOS-barnbyn Düsseldorf

SOS-barnbyn Düsseldorf

CEWEs avdelning i Mönchengladbach hjälper med inre och yttre design av områdena vid SOS-daginstitutionerna i Düsseldorf. De stöttar även med erbjudanden på leksaker och lekredskap. Till exempel kunde barnen glädja sig över spadar, en rutschkana, sandlådor och klätterställningar. I samband med en frivillig arbetsdag tog medarbetarna från Mönchengladbach också på sig arbetskläderna och byggde – till barnens nyfikenhet och förbluffelse – ett förråd till förvaring av lekredskap.