NyhetsbrevPriser och leverans
CEWE FOTOBOK - Mitt liv
Kundservice
Måndag - fredag: 9:00 - 22:00**
Söndag: 14:00 - 22:00**
Telefon: (0)852-503882

Kundservice
Måndag - fredag: 9:00 - 22:00**
Söndag: 14:00 - 22:00**
Telefon: (0)852-503882
33-åriga Miriam Schjetlein från Oslo älskar att fånga vardagens små och stora ögonblick med sin kamera. Det är särskilt hennes två döttrar på 1 och 6 år som är i fokus när hon tar foton. De många bilderna samlar hon varje år i en CEWE FOTOBOK som hon gör som en årsbok. Miriam förklarar: ”Idéen med att göra årsböcker kommer från att jag tar många bilder i vardagen, och det är ett fint sätt att ta vara på vardagsminnena som betyder så mycket för mig.” Även om foton från semestrar och större händelser också kommer med i Miriams årsböcker, så är det vardagsögonblicken som har en särskild plats i hennes hjärta.

För Miriam är det viktigt att göra en fotoårsbok varje år – både för sin egen skull, men även för döttrarna och familjen. Miriam berättar: ”Jag hoppas och tror att när mina barn blir vuxna, så kommer de uppskatta att jag har tagit vara på deras historia och barndom genom årsböckerna. Jag ser framför mig att jag ska göra årsböcker alla år framöver – det är ett väldigt fint sätt att ta vara på familjens historia på.”

Miriam har sedan 2005 förevigat årets upplevelser i en CEWE FOTOBOK. Efter att hon har fått barn betyder fotoböckerna ännu mer för henne. Miriam är även säker på att detta med att göra en årsbok med bilder från året som gått, bidrar till att föra familjen närmare varandra och ge barnen några fina minnen från deras barndom. Fotoböckerna hjälper inte bara döttrarna med att komma ihåg deras barndom, årsböckerna hjälper även Miriam med att komma ihåg de små ögonblicken som hon själv har glömt: "När barnen och sambon får se årsboken sätter vi oss ofta ner tillsammans runt boken och tittar i den och minns tillbaka. Då tittar vi på vad vi har gjort under året som gått, och det är jättefint för barnen som plötsligt får tillbaka minnena när de ser några och kommer ihåg några som även jag hade glömt," förklarar Miriam.

I sina årsböcker berättar Miriam familjens historia från året som gått. Även om en bild säger mer än tusen ord, så kan de inte alltid stå ensamma. Till att förmedla upplevelser, stämningar och känslor använder Miriam mjukvarans många funktioner. Hon förklarar: "Jag använder textfunktionen i min CEWE FOTOBOK till att få fram det som kanske inte förklaras av bilderna. Jag skriver ner barnens första ord, små historier från vardagen som bilden kanske kompletterar. Jag använder grafikelementen i mjukvaran till att förstärka och få fram stämningen och känslan från bilden.” Mjukvarans många funktioner gör det på så vis möjligt för Miriam att berätta precis den historia som hon vill ha fram. En annan anledning till att hon gång på gång väljer att göra en CEWE FOTOBOK är att kvaliteten är så bra att hon kan låta sina döttrar sitta och bläddra i fotoböckerna ensamma, eftersom hon vet att fotoårsböckerna klarar av det.
Miriam Schjetlein