NyhetsbrevPriser och leverans
CEWE FOTOBOK - Mitt liv
Kundservice
Måndag - fredag: 9:00 - 22:00**
Söndag: 14:00 - 22:00**
Telefon: (0)852-503882

Kundservice
Måndag - fredag: 9:00 - 22:00**
Söndag: 14:00 - 22:00**
Telefon: (0)852-503882

FOTOMARATON

fotomaraton

Fotomaraton

Fotomaraton är ett spännande, internationellt tävlingskoncept där deltagarna antingen har 6, 12 eller 24 timmar till att ta bilder. Fotomaraton är öppet för alla, oavsett om man är professionell eller amatörfotograf. Det viktigaste är att deltagarna älskar att ta bilder och tycker det är roligt att vara kreativ med en kamera. Fotomaraton ger deltagarna en unik möjlighet att komma ut och utforska delar av Stockholm, Malmö och Kalmar som de kanske inte har upplevt tidigare.

Så fungerar det
Deltagarna blir utskickade med sex ämnen till de första sex timmarna och möts därefter var sjätte timme för att få sex nya ämnen utlämnade. Det betyder att alla deltagare, oavsett om de är med i 6, 12 eller 24 timmar ska tolka ett ämne varje timme. Deltagarna i sex-timmarskategorin får totalt sex ämnen och deltagarna i 24-timmarskategorin får totalt 24 ämnen. Ämnena ska tolkas kreativt genom ett foto i den ordning de blir utlämnade i. Exempel på ämnen kan vara ”Balansakt”, ”Helt slut!”, ”Sida vid sida”, ”Partaj!” och ”Skönhet”, som alla är ämnen från Fotomaraton 2017.

Vinnarna offentliggörs vid ett stort event senare på året. Innan dess har en jury spenderat dagar på att hitta vinnarna i de olika kategorierna. Till eventen hängs alla årets bidrag upp, så att deltagarna kan se de många vackra, roliga, kreativa och inte minst olika tolkningar av ämnena. Efter eventen öppnas dörrarna till en utställning av CEWE VÄGGBILDER sponsrad av CEWE med alla vinnarbilderna.

Fotomaraton och CEWE
Fotomaraton startade officiellt 1985 i Madrid och har sedan dess hållits många gånger i hela världen. I augusti 2018 hölls fototävlingen "Stockholm Fotomaraton" i huvudstaden, där omkring 400 fotografer möttes för att ta vackra och kreativa bilder runt omkring i stan. Stockholm Fotomaraton firar 5 års jubileum år, men faktiskt är det över 30 år sedan det hölls ett fotomaraton i Stockholm - några av deltagarna från den tiden är fortfarande med i dag.

Deltagarna kan under Stockholm Fotomaraton anmäla sig till tävlingen i antingen 24 timmar eller 12 timmar där de ska tolka respektive 24 eller 12 ämnen - ett ämne i timmen i den ordning som ämnena är tilldelade. Deltagarna möts vid en central checkpoint i Stockholm där de blir tilldelade de första fyra ämnena, vartefter de följer en rutt genom staden till de ytterligare fem chekpoints där det också är möjligt att vila upp sig. I år var några av temana bland annat: Porträtt, Surt och Utvekling. Prisutdelningen för Fotomaraton 2018 äger rum 11 november.

CEWE har i 2018 sponsrat 20 presentkort till CEWE FOTOBOK och fyra Galleritryck till vinnarna av ämnetävlingarna. I 2017 sponsrade vi en CEWE FOTOBOK till vinnarna och gav rabatt på CEWE FOTOBOK till alla deltagarna. Vi sponsrade också CEWE VÄGGBILDER, så att vinnarbilderna kan bli utställda.
Läs mer om Stockholm Fotomaraton her
fotomaraton
fotomaraton
fotomaraton
fotomaraton