Tester och omdömen

Med kunden in i framtiden - från kundidé till innovation 

Bästa fotobok-software 2012 

I det stora fotobok-testet 2012 testade tidsskriften PHOTOGRAPHIE de ledande leverantörerna av fotoböcker. CEWE FOTOBOK överbevisade också i detta test. CEWE FOTOBOK-utformningssoftware blev korade till "Bästa software".

At blive kåret til testvinder har bekræftet vores egne mål. Stol trygt på os og test det selv.

Priset med en PLUS X AWARD

Med hjälp av den användarvänliga softwaren kan användaren snabbt skapa en fotobok av digitaltryckspapper av hög kvalitet samt en hållbar hardcover. Denna form av presentation av bilder är både emotionell och visuell.

MAC-UP-testvinnare

Redaktörerna av MACup testade i deras augustiutgåva 2011 de största fotoboksleverantörernas offline-fotoboksbeställningssoftware. I testet las särskilt stor vikt på softwarens möjligheter.   

FOTOTEST testvinnare

Tidsskriften "FOTOTEST" testade CEWE och sju andra leverantörer på tryckkvalitet, förarbeteskvalitet, utformningssoftwarens användarvänlighet och funktionalitet samt frakt och emballage.

DigitalPhoto testvinnare

Tidsskriften "DigitalPHOTO" testade CEWE och fyra andra leverantörer på tryckkvalitet, förarbeteskvalitet, utformningssoftwarens användarvänlighet och funktionalitet, och korade CEWE FOTOBOK till testvinnare.
  • Testseger - Vårt mål har vi fått bekräftat i många testrapporter

Pressen är förtjust. Inget test utan en seger. Lita tryggt på oss och testa det själv. 

BILDBÖCKER - Det stora fotobok-testet 2012

Fotoböcker ersätter efterhand inte bara de klassiska fotoalbumen, utan blir i stigande grad också använda för presentation av fotograf-portfolier, verksamhetspresentation, event-dokumentation och mycket mer. Fotoböcker fås i många olika format, designmallar, inbindningar och storlekar. Tidsskriften PHOTOGRAPHIE ville testa vilka böcker som erbjuder kvalitet till ett acceptabelt pris-service-förhållande och har beställt exemplar i format från DIN A4 hos åtta stora leverantörer. 

Marknadsledaren CEWE står bakom märket "CEWE FOTOBOK" och levererar till många butiker, elektronikmarknader och en hel rad fotoförhandlare. Verksamheten, som har huvudkontor i Oldenburg, framkallar bilder i hela Europa. Inget test har hittills kunnat fastställa några större olikheter mellan böckerna, inte heller när de har blivit beställda genom olika handelskanaler. 

 

Softwaren är fullständigt övertygande: Den är användbar för Windows, MacOs och Linux och erbjuder de flesta valmöjligheterna till utformningen. Ändå lyckas CEWE hålla softwaren överskådlig, således att även nybörjare enkelt kan använda den. 

Dessutom fann vi få brister hos CEWE FOTOBOK-softwaren: Textredigeringen är riktigt bra och gör det möjligt att formatera texterna via textbox eller för hela boken. Datasäkerheten i bakgrunden är exemplarisk och designmöjligheterna är många. Böckerna kan allt efter design ytterligare konverteras till andra format samt designmallar. Utformar man en resebok kan man binda in kort utifrån bildernas GGeo-data. 

Testets slutsats: 

"Vi var mycket förtjusta i CEWES software och kommer både beställa de klassiska fotoböckerna samt de digitala... För CEWE gäller också den stora flexibiliteten: Böckerna kan konverteras till olika format samt produktionsmetoder..." 

» Se testet i PDF-format här (öppnas i nytt fönster)